Plaja de la Tuzla – o plaj─â plin─â de mister

Dup─â o noapte petrecut─â pe plaja┬á23 August – plaj─â s─âlbatic─â am pornit spre plaja Tuzla. O alt─â plaj─â despre care am citit ├«n diminea╚Ťa respectiv─â pe┬áextravita.ro. Deja obi╚Önui╚Ťi cu drumuri pietruite, pline de gropi din care ie╚Öi cu greu ╚Öi cu drumuri de p─âm├ónt am ├«naintat u╚Öor┬áprintre miri╚Ötile de la marginea localit─â╚Ťii Tuzla. ┬áPe tot acest drum am g─âsit un singur indicator ├«n zona sensului giratoriu cu avionul din Tuzla. ├Än rest trebuie s─â ├«ntrebi localnicii sau s─â folose╚Öti un GPS, lucru care l-am f─âcut ╚Öi eu.
Pentru a folosi GPS-ul folosi╚Ťi urm─âtoarele coordonate: 43.999575, 28.662610 sau Google Maps. Drumul pot spune c─â este buni╚Öor dar ╚Ťine╚Ťi cont c─â pe o distan╚Ť─â de aproximativ 1.5Km merge╚Ťi pe drum de p─âm├ónt iar dac─â plou─â ave╚Ťi toate ╚Öansele s─â nu ie╚Öi╚Ťi cu bine de acolo. Iar inainte de a cobor├« cu ma╚Öina ├«n zona┬ácherhanalelor merge╚Ťi pe jos ╚Öi verifica╚Ťi dac─â ave╚Ťi unde s─â parca╚Ťi, dac─â pute╚Ťi s─â urca╚Ťi apoi cu ma╚Öina panta ╚Öi sta╚Ťi cu ochii pe cer dac─â totu╚Öi cobor├ó╚Ťi cu ma╚Öina pentru a pleca la timp dac─â vin ploi.

Odat─â ajun╚Öi la poalele pantei v─â pute╚Ťi opri s─â m├ónca╚Ťi pe╚Öte proasp─ât, s─â v─â bucura╚Ťi de ospitalitatea locuitorilor ╚Öi s─â admira╚Ťi marea sau s─â merge╚Ťi ├«n c─âutarea un loc bun unde s─â ├«ntinde╚Ťi cortul. Cu toate c─â erau mul╚Ťi oameni pe plaj─â, era foarte lini╚Öte, se auzeau doar valurile m─ârii. Locuitorii sunt foarte primitori, v─â ajut─â cu ce pot ╚Öi v─â ├«ndrum─â.

Diminea╚Ťa, pentru cei care prefer─â s─â bea cafeaua pe plaj─â, locuitorii v─â pot aduce cafeaua ├«n fa╚Ťa cortului. De obicei se apropie ei de cort ╚Öi v─â ├«ntreab─â u╚Öor dac─â dori╚Ťi cafea, pentru a nu deranja pe cei care ├«nc─â mai dorm. Sau pute╚Ťi merge s─â discuta╚Ťi cu ei diverse ╚Öi s─â vede╚Ťi cum se face cafeaua. Pre╚Ťul cafelei nu-l ╚Ötiu pentru c─â nu sunt consumator de cafea, dar v─â pot asigura c─â toate sunt la┬ápre╚Ťuri accesibile.

Noi am m├óncat la Doamna Maria: doua por╚Ťii de stavrid cu m─âm─âligu╚Ť─â ╚Öi mujdei de ustoroi, o por╚Ťie de rapane (cele mai bune rapane m├óncate vreodat─â) ├«mpreun─â cu dou─â beri ╚Öi tuic─â. ┬áTotul 65 lei. Pentru rapanele delicioase de la Doamna Maria sigur voi mai ajunge pe aceast─â plaj─â.
Am ╚Öi uitat s─â v─â spun de plaj─â, plaja este curat─â foarte ├«ntins─â cu nisip fin, accesul ├«n ap─â se face brusc. ╚Üine╚Ťi cont de acest lucru pentru c─â la 2-3m de mal apa are deja o ad├óncime de 1.5m, poate fi periculos pentru copii ╚Öi chiar pentru adul╚Ťi care nu ╚Ötiu s─â ├«noate.

Sper că această plajă sa rămână sub această formă mult timp pentru că este un loc minunat, pe lista mea acum stă acum alături de plaja de la Ezerets, Bulgaria. Spun că este o plajă plină de mister pentru că este relativ ascunsă și o zonă destul de mare, am stat doua zile și o noapte și tot nu am reușit să descopăr tot locul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *