Plaja 23 August – plaj─â s─âlbatic─â

Am f─âcut ga╚Öc─â ╚Öi am zis s─â mergem la plaj─â, cum eu prefer lini╚Ötea cu c├óteva ore ├«nainte am ├«nceput s─â caut locuri pe litoralul rom├ónesc unde putem merge s─â ne punem corturile. La o prim─â c─âutare am g─âsit o zon─â de plaj─â ├«ntre Costine╚Öti ╚Öi Olimp. Preferam plaja de la bulgari despre care am mai scris: Plaja de la Ezerets. Dar pentru c─â prietenii veneau ╚Öi cu doi copii minori care nu aveau pa╚Öapoarte a trebuit s─â caut o solu╚Ťie pe litoralul rom├ónesc.

Plaja de la 23 August nu este foarte accesibil─â, drumul fiind unul pietruit. Trebuie s─â condici u╚Öor. Pentru c─â nu cuno╚Öteam zona am mers prin Costine╚Öti, spre┬áM─ân─âstirea Sf├ónta Elena de la Mare de-a lungul m─ârii Negre ├«n speran╚Ťa g─âsirii unul loc potrivit. ┬áPe drumul pietruit mai ├«nt├ólneam din c├ónd ├«n c├ónd c├óte o ma╚Öin─â, turi╚Öti care c─âutau ╚Öi ei un refugiu. Am oprit din loc ├«n loc pe malul abrupt al m─ârii ├«n c─âutare unei zone de acces pe plaja ce se ├«ntindea la picioarele noastre.

Dup─â multe opriri, ├«ntr-o zon─â pu╚Ťin mai joas─â am dat peste un sat de pescari. C├óteva case ╚Öi dou─â vile ce ofer─â cazare se pot vedea de la ├«ndep─ârtare, iar jos sub malul abrupt am g─âsit c├óteva b─ârci ale localnicilor. Pe plaj─â, c├ót puteai vedea cu ochii erau trei corturi ╚Öi maxim 30 de persoane. O plaj─â foarte lini╚Ötit─â, curat─â dar format─â mai mult de cochilii. ╚Ü├ón╚Ťarii au fost aproape inexisten╚Ťi

Dac─â merge╚Ťi pe acest─â plaj─â cu cortul pe l├óng─â r─âbdare trebuie s─â v─â lua╚Ťi ╚Öi provizii de ap─â ╚Öi m├óncare pentru c─â nu ave╚Ťi de unde s─â cump─âra╚Ťi. Pute╚Ťi cump─âra doar pe╚Öte diminea╚Ťa de la localnici pe care s─â ├«l face╚Ťi pe gr─âtar. Pe acest─â plaj─â pute╚Ťi ajunge ╚Öi prin localitatea 23 August, un drum ceva mai scurt ╚Öi mai u╚Öor. Recomand s─â folosi╚Ťi GPS-ul pentru a ajunge:┬á43.905572, 28.620324 Google Maps.

V─â pute╚Ťi caza la Vila Analys noi am discutat cu oamenii de acolo ╚Öi sunt foarte foarte primitori. Captat de lini╚Öte ╚Öi ┬áfrumuse╚Ťea plajei nu prea am f─âcut poze dar ├«n documentarea acestui articol am dat pe YouTube peste acest video:

Autor Video: Nicoleta-Tatiana Gradinaru

Un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *