Plaja de la Ezerets, Bulgaria

Mai bronzat ca niciodată. Cu toate că sunt în Constanta de zece ani, anul acesta am fost cel mai bronzat.  În cei zece ani au fost și ani în care nu am fost pe plajă deloc cu toate că lucram la doi pași de plajă și nu am reușit să fac nici baie în Mare.

De felul meu urăsc aglomerația așa că am căutat soluții să fug de aglomerația din Constanța. Prima destinație a fost plaja de la Vadu. O plajă mult mai puțin populată, liniștită, curată dar puțin cam greu accesibilă. Un drum betonat care se termină în câmp, trasat de niște denivelări parcă intenționate să te determine să ajungi cât mai greu la „plaja virgină”. După încă câteva aventuri pe drumul de nisip ajungi o pe plajă. O plajă destul de frumoasă, mulți oameni vin cu cortul aici pentru a se bucura de natură.

Dar, plaja de la Vadu este incomparabilă cu plaja Ezerets din Bulgaria, la doar 15 kilometri de la granița cu România la fel de inaccesibilă ca plaja de la Vadu dar mult mai frumoasă. În a treia localitate de la granița cu Romania pe drumul European E87 în dreptul localității Ezerets facem stânga prin mica localitate și urmăm indicatoarele. După ce traversăm mica localitate intrăm pe un drum de pământ acoperit cu putină piatră pe alocuri, la orizont se vede o frumoasă pădurea de pin. Urmăm drumul ușor spre stânga.

Eu am fost de două ori pe această plajă, foarte puțină lume, plaja curată și multă liniște. Dacă îți plac șezlongurile nu ai ce căuta pe această plajă. Este posibil să îți lipsească băiatul cu porumbul fiert sau cetățenii de culoare care vând nămol de baltă. Iar dacă vrei să bei bere pe plajă trebuie să vii cu ea de acasă pentru că nu ai de unde să cumperi. Nu recomand să încercați să ajungeți pe această plajă prin localitatea Krapets, drumul este mult mai rău. Dar recomand să ajungeți în localitatea Krapets unde există câteva restaurante foarte frumoase. Drumul spre Krapets din E87 este foarte bun.

Plaja Ezerets a rămas plaja mea favorită. În pădurea de pin de pe malul Marii se poate campa. O plajă minunată, ideală pentru momente de relaxare.

4 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *