Plaja de la Ezerets, Bulgaria

Mai bronzat ca niciodată. Cu toate că sunt în Constanta de zece ani, anul acesta am fost cel mai bronzat.  În cei zece ani au fost și ani în care nu am fost pe plajă deloc cu toate că lucram la doi pași de plajă și nu am reușit să fac nici baie în Mare.

De felul meu ur─âsc aglomera╚Ťia a╚Öa c─â am c─âutat solu╚Ťii s─â fug de aglomera╚Ťia din Constan╚Ťa. Prima destina╚Ťie a fost plaja de la Vadu. O plaj─â mult mai pu╚Ťin populat─â, lini╚Ötit─â, curat─â dar pu╚Ťin cam greu accesibil─â. Un drum betonat care se termin─â ├«n c├ómp, trasat de ni╚Öte denivel─âri parc─â inten╚Ťionate s─â te determine s─â ajungi c├ót mai greu la „plaja virgin─â”. Dup─â ├«nc─â c├óteva aventuri pe drumul de nisip ajungi o pe plaj─â. O plaj─â destul de frumoas─â, mul╚Ťi oameni vin cu cortul aici pentru a se bucura de natur─â.

Dar, plaja de la Vadu este incomparabil─â cu plaja┬áEzerets din Bulgaria, la doar 15 kilometri de la grani╚Ťa cu Rom├ónia la fel de inaccesibil─â ca plaja de la Vadu dar mult mai frumoas─â. ├Än a treia localitate de la grani╚Ťa cu Romania pe drumul European E87 ├«n dreptul localit─â╚Ťii┬áEzerets facem st├ónga prin mica localitate ╚Öi urm─âm indicatoarele. Dup─â ce travers─âm mica localitate intr─âm pe un drum de p─âm├ónt acoperit cu putin─â piatr─â pe alocuri, la orizont se vede o frumoas─â p─âdurea de pin. Urm─âm drumul u╚Öor spre st├ónga.

Eu am fost de dou─â ori pe aceast─â plaj─â, foarte pu╚Ťin─â lume, plaja curat─â ╚Öi mult─â lini╚Öte. Dac─â ├«╚Ťi plac ╚Öezlongurile nu ai ce c─âuta pe aceast─â plaj─â. Este posibil s─â ├«╚Ťi lipseasc─â b─âiatul cu porumbul fiert sau cet─â╚Ťenii de culoare care v├ónd n─âmol de balt─â. Iar dac─â vrei s─â bei bere pe plaj─â trebuie s─â vii cu ea de acas─â pentru c─â nu ai de unde s─â cumperi. Nu recomand s─â ├«ncerca╚Ťi s─â ajunge╚Ťi pe aceast─â plaj─â prin localitatea Krapets, drumul este mult mai r─âu. Dar recomand s─â ajunge╚Ťi ├«n localitatea Krapets unde exist─â c├óteva restaurante foarte frumoase. Drumul spre Krapets din E87 este foarte bun.

Plaja Ezerets a rămas plaja mea favorită. În pădurea de pin de pe malul Marii se poate campa. O plajă minunată, ideală pentru momente de relaxare.

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *