Visual Studio Code

Visual Studio Code este un editor, destul de bun, pentru programatori de la Microsoft. Surprinzător dar am ajuns sa laud un software realizat de Microsoft. După ce am testat mult lăudatul ATOM, realizat de GitHub, editor care face concurentă cu Google Chrome care consumă mai mult RAM m-am oprit la Visual Studio Code.
Daca e să înșir un parcurs al editoarelor folosite de mine încep cu:

  • E-TextEditor  – un editor foarte apreciat la vremea respectivă dar nu a ținut pasul cu evoluția tehnologiei și autorul l-a abandonat
  • Sublime Text – la fel, un editor bun dar nu a mai primit update-uri de foarte mult timp.
  • ATOM – un editor foarte bun, ai posibilitatea de a customiza aproape orice, foarte multe package-uri dar este un mare consumator de RAM și se încarcă greu.
  • Brackets – în căutarea unui editor bun l-am testat, intră în aceeași categorie cu ATOM, doar că este realiat de Adobe.

În 10 ani de când scriu cod acestea sunt editoarele folosite de mine. Visual Studio Code este actualul editor și sunt relativ mulțumit de el, singurul lucru care nu îmi place este că nu pot să editez dimensiunea iconițelor și fontului din explorer. Dar are un mare plus pentru terminal-ul integrat, mai ales când dezvolți pe Laravel îți este de un real folos.

Voi ce editoare de cod folosiți? Aveți alte recomandări, sugestii? Să nu aud de Notepad++ sau codeLobster!

3 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *