Teatrul de strad─â ├«n centrul istoric al Constan╚Ťei

Arlechini, Insecte uriașe, Balerine gigantice: ART DISTRICT 2017 transformă Constanţa într-o mare scenă de teatru!

Pe 2 septembrie 2017, ├«ncep├ónd cu ora 18.30, o MARE PARAD─é v─â str─âbate ora╚Öul pe bulevardul Tomis, de la Sala Sporturilor ┼či p├ón─â ├«n Pia╚Ťa Ovidiu. ┬áIar pe 3 septembrie 2017, ├«ncep├ónd cu ora 12.00, Pia╚Ťa Ovidiu ╚Öi ├«ntreaga zon─â veche a Constan╚Ťei devin, ├«n premier─â, o mare scen─â de teatru.

╚śi, desigur, nu vorbim despre orice fel de teatru, ci despre cea mai veche form─â de manifestare artistic─â stradal─â, n─âscut─â din dorin╚Ťa de a interac╚Ťiona direct cu publicul spectator, de a-l ajuta s─â dep─â╚Öeasc─â limitele impuse de sala de spectacol, de a-l face s─â se bucure liber de actul cultural.

Teatrul stradal este cea mai veche form─â de teatru existent─â, adres├óndu-se unui public liber, ├«ncep─âtor sau cunosc─âtor ├«ntr-ale teatrului. A venit momentul ca ╚Öi Constan╚Ťa s─â intre, cu Festivalul Interna╚Ťional de Strad─â ÔÇ×Art District 2017ÔÇŁ, pe lista exclusivist─â a ora╚Öelor europene unde acest fenomen este sus╚Ťinut ╚Öi agreat de autorit─â╚Ťi ╚Öi iubit de marele public. Astfel, personaje din toate basmele, pove╚Ötile ┼či dramaturgia lumii, pantomima, circul, comedia, dansul, acroba╚Ťia, muzica de strad─â ╚Öi parada vor lua cu asalt traseul descris mai sus, transform├óndu-l ├«n scene deschise, inundate de lumini, muzic─â, personaje ireale ╚Öi bun─â dispozi╚Ťie.

Reunind toate aceste forme de art─â a spectacolului, festivalul ÔÇ×Art District 2017ÔÇŁ va deschide min╚Ťile ╚Öi inimile spectatorilor, ocazionali sau fideli, ╚Öi pe parcursul a dou─â zile, va transforma Constan╚Ťa ├«ntr-un ora╚Ö cu adev─ârat european din punct de vedere cultural. Arti╚Ötii participan╚Ťi la acest eveniment, ce provin din mai multe ╚Ť─âri ale Uniunii Europene, vor jongla cu diverse dimensiuni artistice, provoc├óndu-le spectatorilor un amestec surprinz─âtor de emo╚Ťii.

Zeci de arti╚Öti vor face din Constan╚Ťa casa artelor timp de dou─â zile ╚Öi vor da via╚Ť─â str─âzilor, uimind publicul de toate v├órstele, din toate categoriile sociale. Prima edi╚Ťie a Festivalului Interna╚Ťional de Strad─â ÔÇ×Art DistrictÔÇŁ are ca punct de pornire, ├«n acest an, ora╚Öul Constan╚Ťa, municipiul re╚Öedin╚Ť─â de jude╚Ť, urm├ónd ca, ├«n anii urm─âtori, s─â poat─â c─âl─âtori prin toate localit─â╚Ťile ╚Öi ora╚Öele jude╚Ťului.

Mai multe detalii pe pagina de facebook ArtDistrict

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *