Tableta Acer Iconia Tab A500

Recent, asa cum am anuntat si in postarea anterioara, mi-am luat o tableta Acer Iconia A500 echipata cu un procesor nVidia Tegra 250 Dual cortex A9 1.0GHz si un spatiu de stocare de 32 Gb.

De ce am ales Tableta Acer Iconia Tab A500?
Sunt mai multe motive pentru care m-am oprit la aceasta tableta. Un prim motiv ar fi increderea mea in Acer, am deja un laptop acer de 3 ani si inca isi face treaba foarte bine. Inca un plus pe care l-am gasit eu la aceasta tableta este portul USB, dar, si HDMI. Porturi pe care alte tablete, ceva mai scumpe, nu le au sau necesita achizitionarea unor adaptoare.
Inainte de a cumpara aceasta tableta m-am documentat putin, sa vad ce zic altii despre aceasta tableta si care e viitorul ei. Pot spune, din cele citite, ca foarte multi sunt multumiti de ea. Cat despre viitorul ei am aflat ca, in aceasta luna, va primi update la Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Si totusi de ce nu alta tableta, de la alta firma?
Spre norocul meu, am avut ocazia sa testez cateva tablete, cunoscute sau mai putin cunoscute. La un moment dat tineam doua tablete una intr-o mana si Acer intr-o mana. Pentru ca in acel moment nu stiam pentru ce sa optez, acer sau samsung. Le testam pe ambele in diferite aplicatii, in acelasi timp. Samsung a facut greseala sa se blocheze din prima, poate am avut eu ghinion. Dar a mai intervenit ceva ce mi-a placut, inca un plus pentru Acer, designul si increderea pe care o ofera in momentul in care o tii in mana.

In momentul in care m-am decis si am spus ca vreau o tableta Acer cautam modelul A501, care are si 3G. Asa cum am scris si in articolul anterior am aflat ca Acer A501 nu se mai fabrica, dar am aflat   dupa ce am luat deja Acer A500. Am luat decizia de a lua fara 3G pentru ca din cele citite pe internet dar si a logicii mele, se stie ca cipul 3G se incalzeste ceva mai tare in momentul in care este folosit ceea ce poate duce la deteriorarea altor componente, am decis sa iau fara 3G.

Lipsa 3G-ului nu este neaparata un minus, aceasta problema se poate rezolva foarte simplu prin folosirea unui modem 3G extern (WI-FI Modem Router 3G) si din cate am vazut exista unul foarte bun, unul extern care are si baterie, se pot conecta simultan pana la 5 dispozitive si ofera posibilitatea de a se conecta si la tebleta pentru a mentine bateria incarcata sau a o incarca. Practic acest modem extern realizeaza o conexiune wireless, nu una de tipul Ad Hoc pe care android nu o agreeaza.  Este vorba despre un modem Huawei si anume HUAWEI E5832. Nu am testat acest modem si nu pot spune mai multe despre acest modem dar intentionez ca imi cumpar unul.

Eu am cumparat aceasta tableta de la emag.ro si am primit si o husa. Pana in acest moment sunt foarte multumit de alegera facuta, de a cumpara Acer A500. Sunt multumit cat tine bateria, in ciuda faptului ca se spune ca nu tine foarte mult, pot spune ca ma tine peste 12 ore timp in care verific/scriu email-uri, vizualizez pagini web, ascult muzica, youtube, aplicatii.

Tableta Acer Iconia Tab A500 este tableta ideala pentru mine!

 

 

 

10 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *