Made in Vorniceni

Vorniceni este o comun─â ├«n jude╚Ťul Boto╚Öani, ocup─â o pozi╚Ťie central─â ├«n cadrul teritoriului jude╚Ťului Boto╚Öani. Localitatea are o suprafa╚Ť─â de 6292 Ha. Prima atestare documentar─â despre satul Vorniceni este str├óns legat─â de existen╚Ťa celor cinci stejari seculari, supravie╚Ťuitori din Dumbrava ├Änalt─â, prezen╚Ťi ╚Öi ast─âzi pe podi╚Öul dinspre satul Corl─âteni Despre codrul din Dumbrava ├Änalt─â vorbesc documentele din timpul lui Alexandru cel Bun, al lui ╚śtefan cel Mare, iar mai t├órziu, din timpul lui ╚śtef─âni╚Ť─â Vod─â.

De mult timp inten┼úionez s─â scriu acest articol, un mic articol despre comuna mea natal─â Vorniceni. Cu toate c─â aceast─â comun─â nu prea este cunoscut─â sau cel pu┼úin locuitorii acestei comune nu au ie┼čit in eviden┼ú─â cu lucruri tocmai bune eu sunt m├óndru c─â am copil─ârit ├«n aceast─â comun─â. Cu toate c─â i se face o reclam─â proast─â prin ziare ┼či pe la televiziuni ar─ât├óndu-se doar partea ├«ntunecat─â a comunei ┼či sunt sco┼či in eviden┼ú─â doar acei oameni care nici nu merit─â s─â te ui┼úi la ei sau s─â le spui numele m─â consolez cu ideea c─â ┼či reclama proast─â e bun─â. Nu numai o dat─â mi s-a ├«nt├ómplat sa fiu sunat de colegi, prieteni, profesori ┼či s─â ├«mi spun─â c─â iar au ap─ârut oamenii din Vorniceni la televizor pentru nu ┼čtiu ce scandal monstruos l─âsat cu spitalizare sau mai grav cu omor.

Dar r─âm├ón la ideea de reclam─â proast─â, e mult mai usor sa scrii intr-un ziar sau sa faci o emisiune despre un scandal. Cu siguran┼ú─â cei ce m─â sun─â c├ónd sunt asemenea evenimente nu m─â sun─â pe idee „Uite ce naspa e la tine in comun─â, au ajuns s─â se omoare”. M─â sun─â pentru a m─â informa, pentru c─â lor nu le vine s─â cread─â ceea ce se ├«nt├ómpl─â ┼či ei ┼čtiu c─â nu to┼úi oamenii de acolo sunt la fel. Aici, la Constan┼úa, am dat peste foarte mul┼úi oameni care dup─â c─âteva discu┼úii ├«nt├ómpl─âtoare am aflat c─â sunt din Vorniceni, au trecut prin Vorniceni sau sunt din localit─â┼úi din imprejurimi; colegi de liceu, profesori ┼či prieteni. Chiar dac─â pare o comun─â mic─â ┼či cam uitat─â de lume, nu este a┼ča.

4 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *