Regata Marilor Veliere se ├«ntoarce ├«n Constan╚Ťa

Dup─â succesul primei edi╚Ťii din 2014, Constan╚Ťa va fi din nou gazda Regatei Marilor Veliere din Marea Neagr─â (SCF Black Sea Tall Ships Regatta).

Evenimentul va avea loc ├«ntre 8 ╚Öi 11 septembrie, ├«n portul Constan╚Ťa. Sunt a╚Öteptate la start 15 veliere din 6 ╚Ť─âri, cu un total de peste 1.000 membri de echipaj.

ÔÇ×Avem at├ót nave care vin din nou ├«n Constan╚Ťa datorit─â succesului din 2014, dar avem ╚Öi 6 nave noi fa╚Ť─â de prima edi╚Ťie. O alt─â noutate a acestei edi╚Ťii este c─â vom adaug─â la conceptul acestui eveniment ╚Öi diversitatea cultural─â specific─â Dobrogei. Muzica, dansurile, artizanatul ╚Öi gastronomia fiec─ârei etnii dobrogene vor fi prezente ├«n cele patru zile complet├ónd spectacolul oferit de nave ╚Öi echipaje. Reu╚Öim astfel s─â ├«mbin─âm ce este mai reprezentativ pentru noi ÔÇô marea, multi-culturalitatea, dar ╚Öi istoria, ╚Ťin├ónd cont c─â suntem ├«n proximitatea zonei peninsulare pe str─âzile c─âreia va avea loc parada echipajelor ce se va ├«ncheia cu ceremonia de premiere din Pia╚Ťa OvidiuÔÇŁ, a declarat Alin Vintil─â, reprezentantul organizatorilor din Rom├ónia ai evenimentului.

La Regata Marilor Veliere din anul 2014 au participat la Constan╚Ťa 13 veliere, 1500 de membri de echipaj, iar num─ârul vizitatorilor a fost de peste 100.000 pe ├«ntreaga durat─â a evenimentului.

Evenimentul este organizat de Navigator Yacht Club, ├«n parteneriat cu Academia Naval─â Mircea cel B─âtr├ón ╚Öi Liga Naval─â Rom├ón─â, cu sprijinul Administra╚Ťiei Porturilor Maritime Constan╚Ťa.

Regata Marilor Veliere face parte dintr-o serie de regate interna╚Ťionale ce se desf─â╚Öoar─â an de an, ├«ncep├ónd din 1956, sub egida Sail Training International, o organiza╚Ťie non-profit din Marea Britanie care ├«n 2007 a fost nominalizat─â la Premiul Nobel pentru Pace datorit─â activit─â╚Ťii sale pentru educarea tinerilor la bordul navelor cu vele ╚Öi promovarea prieteniei ╚Öi ├«n╚Ťelegerii la nivel interna╚Ťional.

Informa╚Ťii despre eveniment se pot g─âsi ╚Öi pe Facebook, pe pagina ofiaciala a evenimentului:┬áRegata Marilor Veliere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *