Nokia Lumia 800 si 710, doua telefoane cu windows phone 7.5 (MANGO)

Mango se dovedeste a fi mai duce decat Apple. Cele doua terminale GSM, Nokia Lumia 800 si 710, cu Windows phone versiunea 7.5 intitulata si Mango au incercat sa demonstreze in aceasta seara, si au resusit cel putin in cazul meu, cat de „dulci” sunt. Cel putin pot spune ca m-am indragostit de Nokia Lumia 710, designul pe care il are face ca acest telefon sa fie foarte usor de manevrat cu o singura mana si daca mai spunem si de OS-ul Mango ce are un timp de raspuns foarte bun putem spune ca acest telefon tinde catre ideal.

Daca inainte de a participa la acesta prezentare stiam ca imi doresc un Samsung Galaxy S3. Dupa ce am testat aceste terminale si am analizat putin situatia pot spune ca nu se merita sa dau 2800RON doar pentru cateva facilitati in plus cu care vine Samsung Galaxy S3 fata de Nokia Lumia 710 care pe mine m-a fascinat si pretul este aproape un sfert din Samsung Galaxy S3.

Cu toate ca noi la prezentare am tot incercat sa comparam functionalitatea sistemului de operare cu Andorid, iOS si Symbian, am ajuns la concluzia ca windows phone nu poate fi comparat cu aceste sisteme. Atat prin timpul de raspuns pe care il ofera acest sistem, design dar si prin incorporarea unor facilitati pentru care alte sisteme au nevoie de instalarea unor aplicatii complexe. Facilitati precum, social media (Facebook, Twitter, Linkedin), recunoasterea melodiilor, syncronizare in cloud, dar si alte facilitati care cu siguranta nu am apucat sa le desoperim fac ca aceste telefoane sa fie gata de utilizare imediat dupa cumparare.

Un ultim plus pe care il aduce acest sistem de operare este posibilitatea de a bloca telefonul sau de a sterge toate datele de pe telefon in cazul unui furt sau localizarea acestuia. Iar pentru cei ce nu isi gasesc telefon prin casa exista o facilitate foarte interesanta, trebuie doar sa accesezi www.windowsphone.ro unde exista diferite optiuni printre care si ceea de a transmite un mesaj sau sa pui telefonul sa sune pana il gasesti.

Cu toate ca au fost primele telefoane cu windows phone pe care le-am „atins”,  Nokia Lumia 800 si 710 si-au facut o impresie foarte buna, atat prin sistemul de operare cat si prin performanta si design.

4 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *