GMS Constanța

În Constanța ca să te deplasezi dintr-un loc în altul fara mașină personala sau taxi ai de ales între GMS și RATC, RATC-ul nu acopera anumite zone pe care le acopera microbuzele GMS și invers.

De aici se naşte competiţia. În goana după călători, microbuzele nu respectă orarul de plecări şi sosiri şi chiar ajung să se întreacă pe traseu. Se ajunge chiar la cazuri incredibile, în care şoferul unui maxi-taxi nu opreşte când o persoană îi face semn cu mâna pentru a ajunge primul la o staţie cu mai mulţi clienţi.

1. Călătoria fără bilet

În aceste curse, călătorii primesc bilete doar dacă le cer sau în zilele cu controale pe traseu, de multe ori am primit și raspunsul ”Nu am bilete”. Tăierea biletelor este evident în detrimentul câştigurilor patronilor de microbuze, care ar fi nevoiţi să plătească impozite mai mari.

Constituie contravenţie următore faptă: „efectuarea transportului rutier public de persoane prin servicii regulate fără legitimaţii de călătorie” – OUG nr. 109/2005, articolul 58

2. Goana după călători şi aglomerarea maşinilor

Fiecare maşină are 16-19 locuri pe scaun şi, legal, nu ar trebui să transporte călători în picioare. Şoferilor li se impune, de către patron, o normă de scaune ocupate pe zi. Ce este peste această normă, intră în buzunarul şoferului și de aceea călătorii sunt transportați ca niște sardine.

3. Vorbitul la telefon

Pentru a avea câţi mai mulţi călători pe traseu, şoferii vorbesc între ei la telefon. Cu o mână ocupată cu telefonul şi cu cealaltă oferind restul pasagerilor, din mers, siguranţa traficului este deja o mare problemă.

Patronii vor să scoată profit cât mai mare fără să le pese de călători, de felul cum arată microbuzele de s-a ajuns să plouă în ele și să se dezmembreze. Din câte am înțeles peste tot în țară e cam la fel situația cu maxi-taxi nu numai în Constanța.

29 Comentarii

 • În timpul verii mai scot şi ceva maşini mai bunicele pe traseu, dar în restul anului abia dacă se târă fără să le cadă roţile sau uşile.

  Răspunde
 • @Daniel Roşca: Asta cu usile e criminala, sta cate o data soferul minute bune pana reuseste sa inchida usa aia.

  Răspunde
 • Pingback
 • :)) si cei de pe ruta Navo -CT sunt la fel, tocmai de aceea mi-am facut abonament la compania concurenta.

  Răspunde
 • unde pot reclama un sofer de la GMS pt comportament agresiv si pt faptul ca nu taie bilete?

  Răspunde
 • @LUCIAN: La politie, in alta parte nu prea ai unde

  Răspunde
 • Unde pot sa imi fac cupon sau abonament pentru o luna pe 305?:D

  Răspunde
 • @Georgiana: De la autogara de la gara, intri in autogara, in sala de asteptare si cum intri in fata sunt niste case de bilete din partea dreapta e a treia casa parca.
  succes!

  Răspunde
 • sa ii fut in gura pe toti soferii de pe 305. Hoti ordinari. Stau si astept ca muia aia in statie de la ora 22 si mai vine maxi taxi o pula. Isi fac ei banii si oamenii care trebuie sa ajunga pe undeva, muie!!! Poate nu au toti bani de taxiuri. Ori circula ori nu mai circula deloc, sa stie si lumea!

  Răspunde
 • A FIRMA…..

  Răspunde
 • SE V-a DUCE CAT MAI CURAND CA E PE DUCA DAR …MAI AVETI PUTINA RABDARE

  Răspunde
 • PE ALA IL CHEAMA GOGU (BEAT) DAR OMU E TINUT IN BRATE DE PATRON. PERSONAL MI-AU FOST COLEGI, DAR SUNT CA NISTE HIENE , DACA NU ESTI CU, SAU CA EI IESTI INPOTRIVA LOR DE ACEEA AM PLECAT DIN CADRUL ACELEI SOCIETATI. CARTEA DE MUNCA O PROCESEAZA DOAR CATEVA LUNI PE AN ,SOFERII SUNT ANGAJATI PE FIRME DE PAZA ( SC. SCORPION SRL) LA MINE ASA A FOST PE CARTEA DE MUNCA , 3 ANI MI-A FOST OPERAT IN IA 1 AN SI 8 LUNI CU MININ PE ECONOMIE , DAR SALARIU NU EXISTA DECAT PE HARTIE, RESTUL… DACA NU-TI CONVINE DE CE STAI ? ASA SE IMPUNE AGHIOTANTU LU CAMY, UNU AURAS

  Răspunde
 • MOTORIMA ESTE CU PORTIA. 50L DAR DE FAPT S-A CONSTATAT CA POMPA DE ALIMENTARE FURA INJUR DE 7-800 G LA 5 L . SI MAI VREI ULTIMILE CURSE ? MASINILE CONSUMA IN ACEL REGIM 14-16L LA SUTA SUNT IN JUR DE 400 KM DE ORAS ,CU CE SA MAI FACI ULTIMIL-E CURSE ? SAU RISTI SA RAMAI FARA GAZ (42 43L) SI LA COMSUMUL ALA ULTIMILE CURSE , SI PRIMELE DE OBICEI EU NU LE FACEAM

  Răspunde
 • RECLAMATII SE POT FACE LA OPC. POLITIE .DAR.. KAMY SI MAZARE… SUNT AMICI AORE IL DERANJEAZA? CINEVA LA ARR SE MAI POATRE DAR ACOLO E BUTNARU. CEL CARE DETINE RUTA LUI BASARABIINTRE EI NU-SI SCOT ACHII SI INCA UNA CALDA AMENZILE LE PLATESC SOFERII NU FIRMA

  Răspunde
 • LA INCEPUT SE RESPECTA PROGRAMUL DE MERS UN SOFER CONDUCEA 8 ORE PE URMA II VENEA SCHIMBUL . DAR ACUM PLECI DE ACASA LA 4 30 SI AJUGI ACASA LA 24 00 CATE ORE CONDUCE .? SOFERII PE ACELE LINII SUNT NISTE SCLAVI CONSIDERATI SI DE …… INTELEGE-TI SI VOI CA NU MAI ESTE CE A FOST .LA A ABONAMENTE SOFERUL NU PRMESTE MAI NIMIC SAU DELOC DE ACEEA NEMULTUMIREA .. DAI 1 LEU PUS PE ABONAMENT SI AI SA VEZI CA 80 LA SUTA IA BANU SI NU FILA

  Răspunde
 • ORE DE CONDUS LA GREU SI CAND PLECI ACASA DE MULTE ORI NU-TI MAI RAMAN NICI BANI DE PAINE. MIE MI S-A INTAMPLAT

  Răspunde
 • O FIMA CARE … SE V-A DUCE DAR TRE SA CADA AURAS SI V-A CADE….

  Răspunde
 • PERSONAL AM LUCRAT PE 305 , 304 ,23.310. DAR CEL MAI DE CACT TRASEU E 305

  Răspunde
 • CHESTIA CU TEL ;FILMATII SI DATI PE NET ASA VA MAI … DAR TOTUL CADE TOT PE SOFER.. AI GESTIUNE ;MASINA ; BILETE ; RASPUNZI DE CALATORI(NU EXISTA ASIGURARE LA PERSOANE) SE INTAMPLA UN ACCIDENT AI RANI SAU MORTI SOFERU PLATESTE MASINA IN 2 PASI SI 3 MISCARI CORESPUINDE (CAZUL RAILEANU- DOBROGEA. ACCDENT MARTAL NU A AVUT FRANE CORESPUNZATOARE .2 ORE SISTEM DE FRANARE NOU . FIRMA S-A SCOS .RAILEANU. S-AR PUTEA SA FACA PUSCARIE . FIRMA SI-A LUAT MANA DE PE EL

  Răspunde
 • SE STIE CA SE FURA MOTORINA . DAR II LASA IN PACE .

  Răspunde
 • FITI MAI RABDATORI CU EI (*SOFERII) NU MAI STATI IN CAPU LOR MAI SUNT UNII SE SUIE SI STAU AGATATI DE SCAUNU LUI BA IL MAI TIN SI DE VB

  Răspunde
 • CERE-TI DIN TIMP SA OPREASCA NU CERE-TI OPRIRI INAINTA DE TRECERI DE PIETONI(GELES B39XNN. OPRESTE LA PICIORU PODULUI BILA TRECE BABA PE TRECERE PRIN FATA MASINII SI O OMOARA UNU ) ….

  Răspunde
 • INTOTDEAUNA DUPA TRECERE

  Răspunde
 • V-AM SALUTAT SI VA RESPECT BAFTA

  Răspunde
 • cat costa un abonament pe 303 si de unde il pot achizitiona?

  Răspunde
 • @Laura: Abonamentele se pot lua de la autogara de langa gara CFR sau Autogara SUD cum ii mai zice, de pret nu stiu nimic.

  Răspunde
 • Abonametul este 70 lei dar nu e mare diferenta fata sa dai bani (80 lei). Eu merg in fiecare seara cu 305 si ma simt ca un sac de cartof (merg dintr-o parte a cealat a orasului la liceu). Iar intr-o seara soferul a luat fila si abonamentul, coducand si uitandu-se la serie in acelas timp(aflanduse la sunsul de la ciresica) si imi spune ca nu se potriveste iar eu i-am luat abonamentul si i-am aratat ca se potriveste si nu ia coveni ca am avut dreptate eu si a facut mare scandal si pastrat abonamentu. Este un sofer care are fata de mort.

  Răspunde
 • zdreanta ai de directoare cica mariana o cheama, si ar fi o fosta traseista din port , ea face regulile in gms, cum tot dinsa rezolva si cind sunt conroale, doar stie meserie doamna.

  Răspunde
 • Bună ziua astăzi am urcat cu copii în 303 iar pe Domnul șofer la deranjat atât de mult în cât a început să țipe la mine și la copii mei de parcă iam luat mâncarea de la gura așa ceva nu este admisibil dacă nu mai avem voie să urcăm cu copii în gms as dori sa fim informați .Pe lângă asta mă mă dat si jos din mașină ca nu i-am permis să ridice vocea la mine de fata cu copii.

  Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *