• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Generația touchscreen

Generația touchscreen

Actualii copii de 2-3 ani sunt fantastici la apariția unui telefon sau tableta de zici că s-au născut cu touchscreen-ul în mână imediat dau cu degetele lor mici pe display pentru a debloca telefonul sau tableta și încep să caute eventuale jocuri instalate de parca ar face acest lucru de foarte mult timp.  Îi cam tine ocupați un touchscreen, nici nu ești băgat în seamă dacă îi întrebi ceva sau cel puțin asta am observat eu la copiii ce i-am cunoscut.

Partea interesanta intervine în momentul în care le arați un device fără touchscreen, exemplu o camera foto. Prima lor intenție este sa dea cu degetul pe display pentru a trece la următoarea poză.
Recent am făcut un experiment, am dat telefonul meu unui copil de 3 ani care nu se jucase niciodată pe un telefon mobil cu touchscreen, un copil mai de la țară. În aceeași zi, același telefon l-am dat unei persoane mai în vârstș de 60 ani de la oraș. Telefonul, în ambele cazuri, avea display-ul aprins, trebuiau sa deblocheze și să facă ce doresc pe telefon.
După doar câteva secunde copilul deja avea telefonul deblocat, fără să ii arate cineva sau sa-l învețe cum se face și intra prin diferite aplicații. Singura mea explicație a fost că probabil a văzut pe la televizor cum se deblochează sau a văzut pe cineva.

Când a venit rândul persoanei mai în vârstă, m-am amuzat puțin pentru că a apărut intenția de a căuta butoane și cum telefonul meu Samsung Galaxy S3 are un singur buton pe partea frontală i-a dat bătăi de cap, devenind și foarte reticentă la experiment cu toate că nu i s-a zis de experiment. Cu toate că m-a văzut de nenumărate ori cum îmi deblocam telefonul.

Practic copiii din ziua de astăzi, generația touchscreen, cresc cu tehnologia.

 

2 Comentarii

  1. Pana la 25 de ani un om sanatos isi poate refeca foarte usor probleme de sanatate, nu stiu daca e vorba si despre neuroni si toate cele.
    Despre copii pot spune ca e ceva firect avand in vedre ca mintea lor doar da inaintea nu si inapoi, pana un momendat, zic si eu.

  2. Este imbucurator totusi ca evolutia lor este in stransa legatura cu tehnologia. Sunt predispusi sa inteleaga lejer toate particularitatile lumii software fara prea mult efort.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.