Deblocare telefon codat re╚Ťea Vodafone – Samsung Galaxy Note 4

Ieri mi-am comandat de la Vodafone un telefon Samsung Galaxy Note 4 f─âr─â obliga╚Ťii contractuale la recomandarea unor prieteni de pe facebook. Surpriza a fost c├ónd a ajuns telefonul, pe cutie scria „Termina blocat ├«n re╚Ťeaua Vodafone Rom├ónia” La o prima c─âutare pe internet aveam dou─â solu╚Ťii. Una s─â returnez telefonul ╚Öi a doua s─â ├«i fac root.

Dar ca am ales a treia variant─â, variant─â de care pu╚Ťin─â lume ╚Ötie. ├Än 2009 to╚Ťi operatorii de telefonie mobil─â au semnat un acord cu ANCOM┬áprivind┬ástabilirea condi┼úiilor standard de deblocare a terminalelor blocate ├«n re┼úelele de comunica┼úii mobile din Rom├ónia. Documentul poate fi studiat aici, eu m-am folosit de partea „├Än cazul ├«n care clientul solicit─â deblocarea unui terminal achizi┼úionat ├«n mod independent de serviciu/servicii de comunica┼úii electronice, tariful de deblocare va fi suportat de c─âtre operatorul de la care a achizi┼úionat terminalul. Deblocarea terminalului nu va fi condi┼úionat─â de achizi┼úionarea altor servicii sau de plata altor tarife.

Pe scurt, am sunat la Vodafone. Am spus de problema mea cu telefonul, mi s-a spus s─â trimit pe email o cerere scris─â de m├ón─â ╚Öi factura scanat─â urm├ónd s─â primesc un cod de deblocare. Dup─â o or─â am primit emailul cu indica╚Ťiile ╚Öi codul necesar debloc─ârii telefonului.
Decodarea telefonului este gratuit─â doar ├«n cazul ├«n care s-a achizi╚Ťionat f─âr─â obliga╚Ťii contractuale, citi╚Ťi cu aten╚Ťie documentul de pe ANCOM.
Cei de la Vodafone au ╚Ťinut s─â specifice ├«nc─â de la ├«nceputul conversa╚Ťiei c─â deblocarea se va face gratuit doar ├«n cazul ├«n care telefonul a fost achizi╚Ťionat f─âr─â obliga╚Ťii contractuale (prelungire contract sau contract nou) ├«n caz contrar va trebui s─â achit o tax─â (nu am ├«ntrebat c├ót e taxa)

4 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *