Bloggeri constănțeni iubesc Marea!

Sâmbătă,  25 iulie 2015, am ieșit alături de bloggerii constănteni (CTblogs) pe Mare la bordul velierului Adornate. Pentru mine este prima dată când ies pe Mare și recunosc că am avut ceva emoții, dar totul a fost în regulă. O plimbare de aproximativ patru ore în care am admirat apele Mării Negre, țărmul, am purtat diferite discuții într-o atmosferă plăcută și ne-am bucurat spre final de prezența delfinilor.

Ieșirea noastră pe Mare face parte din campania „Iubește Marea – Marinar pentru o zi” și este realizată de Constanța Altfel – Asociația Civică pentru Constanța, aceeași asociație care anul trecut a organizat Regata Marilor Veliere. Am scris despre acest lucru în articolul: Spectacolul velierelor în portul Constanța

Velierului Adornate, cu o lungime de 45 metri, a fost construit în 1961 ca pescador, transformată în goeletă în 1997 și recondiționat în 2006. Pentru prima dată, de când există echipajul actual pe velierul Adornate, ridicarea velelor s-a făcut manual. Asta pentru că am dat și noi o mână de ajutor.

În această vară pasionații de aventură dar și cei care doresc să experimenteze senzațiile de la bordul velierului sau vor să se bucure de câteva momente de liniște au posibilitatea de a ieși pe Mare. Velierul Adornate va ieși pe mare în fiecare sâmbătă și duminică, între 9:00 și 13:30. Prețul unui bilet este de 50€/adult.
Mai multe informații se găsesc pe site-ul www.adornate.ro

Video realizat de Vlad Petreanu, se poate vedea cum am ridicat velele.

velierul-adornate-constanta (1) velierul-adornate-constanta (2) velierul-adornate-constanta (3)

velierul-adornate-constanta (5) velierul-adornate-constanta (6) velierul-adornate-constanta (8) velierul-adornate-constanta (9) velierul-adornate-constanta (10) velierul-adornate-constanta (11) velierul-adornate-constanta (12) velierul-adornate-constanta (13) velierul-adornate-constanta (14) velierul-adornate-constanta (15) velierul-adornate-constanta (16)velierul-adornate-constanta (7)

5 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *