Backup, backup, backup and again, backup

Indiferent de tipul de hard disk pe care il ai HDD sau SSD cand vine vorba de informatii importante trebuie sa iti faci mereu backup si backup la backup. Sau mai bine zis backup pe mai multe medii de stocare, un stick USB, un DVD, un server, un hard disk extern sau pe un alt hard disk din cadrul aceluiasi calculator.

De ce spun asta? Pentru ca recent am avut probleme cu cateva informatii destul de importante pe care le aveam pe un calculator si la care a murit hard disk-ul, eu relaxat stiind ca am informatiile respective si pe un DVD nu am dat foarte mare importanta, s-a dus asta e, cumparam altul si asa sunt destul de ieftine. Dar surpriza, DVD-ul pe care consideram eu ca sunt informatiile, datorita timpului DVD-ul respectiv s-a cam degradat si a aparut o mica pata pe el. O gaura neagra prin care informatiile mele s-au scurs, DVD-ul ne mai putand fi citit de unitatea optica.

De aceea e bine sa ai backup pe mai multe medii de stocare. Nu se stie nici o data ce se poate intampla!

Un comentariu

  • Eu nu am nimic care sa nu poata fi recuperat, am fisiere mici pe care le tin ori pe mail, ori pe ftp-uri.
    La munca tin arhiva la absolut tot pe DVD-uri. Se mentine foarte bine, am arhiva de 4,5 ani de zile in stare foarte buna.

    Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *