Analiză site uncle-sam.ro

Pe data de 19 Iunie 2014 Uncle Sam Constanța își anunța lansarea noului design pentru site uncle-sam.ro printr-un SMS. Eu nu am ce face și la răspund la SMS: „Dacă v-aș spune că nu prea îmi place site-ul nu cred ca a-ți tine cont de părerea mea”

Primesc și un răspuns, cu toate că nu prea mă așteptam: „Mulțumim pentru părere! Ne puteți trimite un mail cu ce nu vă place pentru a ne putea face o părere completă”. Până acum nu prea am avut timp să fac o analiză, cu toate că a trecut ceva timp mi-am amintit de situație și am zis să îmi sacrific din timp pentru a face o analiză, comparație.

Într-o primă idee pot să spun că site-ul  actual este mult mai greu de utilizat și mai prost gândit față de site-ul anterior. Dar să analizăm etapă cu etapă a site-ului și să aducem argumente. Sunt momente în care site-ul se blochează și rămâne la stadiul de loading, nu își revine nici după foarte multe refresh-uri ale pagini, pur și simplu nu vrea să afișeze conținutul. Asta este una dintre cele mai grave probleme, indisponibilitatea site-ului. Lucru ce se poate observa în Google Analytics și se poate face o comparație de trafic cu vechiul design și actualul design, din ce observ în noul design codul Google Analytics nici nu este introdus corect.

Numerele de telefon pentru comenzi, dacă în designul anterior erau destul de bine amplasate(în header) și foarte vizibile în actualul design numerele de telefon nu prea sunt vizibile, asta și datorită culorilor folosite în design. Combinații de culori închise și elemente pur și simplu aruncate acolo fără a fi gândite cum pot influentă utilizatorul, categoriile de produse aranjate prost dar și produsele prezentate într-o manieră ce nu-i facilitează accesul rapid și ușor utilizatorului.
Lipsa optimizării pentru motoarele de căutare și rețelele de socializare, cu toate că pe facebook Uncle Sam este destul de activ, dar site-ul nu este optimizat pentru a facilita legătura cu facebook-ul.

Un singur lucru îl văd de apreciat, site-ul încercă a fi responsive cu toate că nu se adaptează corect pentru toate rezoluțiile. Vorbesc din perspectiva unui programator ce a făcut până în acest moment cinci site-uri pentru delivery. Poate că nu agreez noul design pentru că aveam alte așteptări cum a ar fi o prezentare mai bună a produselor și comenzi online direct de pe site. De ceva timp mă tot gândesc să realizez o platformă dedicată restaurantelor ce fac delivery. Poate citește cineva de la Uncle Sam și va vrea sa fie tester al platformei.

4 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *